Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 09:23 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/landstingspolitikerna-om-krisen-pa-sjukhusen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Landstingspolitikerna om krisen på sjukhusen

DN frågar:

1. Är detta en acceptabel situation?

2. Vad vill du göra för att lösa den akuta krisen.

Håkan Jörnehed (V)

– Nej det är inte acceptabelt. Inte heller att vi i oppositionen inte får veta något utan måste läsa om det i tidningen. Alliansen har suttit och hållit tummarna.

– Vi måste lätta trycket på akuterna. Kan vi utöka hemsjukvården och ordna fler platser i geriatriken? Vi måste också ha en seriös diskussion om bristen på sjuksköterskor och tala om deras arbetsmiljö och löner.

Helena Öberg (MP)

– Nej, det är verkligen inte acceptabelt. Det är obehagligt för personalen och fruktansvärt för patienterna, som hamnar i kaos. Vi har inga marginaler.

– Det enda rätta är att få in mer sjuksköterskor, det står tomma sängar och väntar. Stockholm ska ha den absolut bästa sjukvården och det får vi inte med låga löner. Betala det sjuksköterskorna vill ha.

Helene Hellmark Knutsson (S)

– Nej det är inte acceptabelt. Det är ett extraordinärt läge med influensan, men grundproblemet är konstanta överbeläggningar.

– Inventera alla våra sjukhus, även de så kallade närsjukhusen, hör med andra utförare och se om det går att få fram fler vårdplatser. Omedelbara förbättringar av sjuksköterskors och undersköterskors arbetsförhållanden, så att vi inte tappar ännu fler.

Catrin Matttsson (C):

Kan inte svara på frågor, hon ligger sjuk i influensa och  hänvisar till Anna Starbrink (FP).

Stig Nyman (KD):

Svarar inte utan hänvisar till Anna Starbrink (FP).

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.