Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Långa köer efter avåkning i Upplands Väsby

Snörök på tisdagen, runt lunchtid, på Ulvsundavägen i västra Stockholm.
Snörök på tisdagen, runt lunchtid, på Ulvsundavägen i västra Stockholm. Foto: Johan Nilsson / Scanpix

En personbil körde vid 14.30-tiden på tisdagen av E 4 i halkan i södergående körriktning på motorvägen vid Upplands Väsby norr om Stockholm. Följden blev ytterligare en olycka och att både bilen och en lastbil måste bärgas från platsen.

Två personer fördes till sjukhus, en med polisbil och en med ambulans, men inga rapporter om svåra skador finns.

Långa köer byggdes upp under räddnings- och uppröjningsarbetet. Först klockan 16.11 var alla körfält öppna igen, rapporterar TT.

I Roslagen har bilbärgarna under tisdagen och tisdagskvällen haft fullt upp med att hjälpa bilister som fastnat i snön med sina fordon.

– Det har varit hysteriskt mycket med last- och personbilar, släpvagnar, traktorer och bussar som kört i diket. Vi har haft fullt skägg sedan klockan åtta i morse, sade Matte Hedén vid Assistancekåren till Norrtelje Tidning.

Norrtäljepolisen rapporterade om en i stort sett lugn dag, även om en och annan bilist fick hjälp. Överlag gav polisen vägtrafikanterna beröm för visad försiktighet ute på vägarna.

Enligt trafiksajten Trafiken.nu rådde det på tisdagskvällen minusgrader vid vägytan i Stor-Stockholmsområdet. ”Det större högtrafikerade vägnätet består av lössnö, moddsträngar. På det mindre, lågtrafikerade vägnätet råder vinterväglag. Risk för halt väglag”, hette det i en väglagsöversikt.

Fortsatt nederbörd i form av snö är att vänta under natten till onsdag och framåt onsdagsmorgonen, med mycket begränsad framkomlighet för fordonstrafiken som direkt följd.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.