Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 23:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/larare-jag-blev-misshandlad-av-foralder-infor-mina-kollegor/

STHLM

Lärare: Jag blev misshandlad av förälder inför mina kollegor

Bild 1 av 4 På de bilder som togs med en mobilkamera efter att föräldern tagit ett strypgrepp på Lars Nivbrants hals syns märkena efter greppet tydligt. Rätten menade dock att det kan vara rodnader som uppstått efter att läraren blivit upprörd.
Foto: Privat
Bild 2 av 4 Även det knytnävsslag som Lars Nivbrant fick i pannan lämnade märken efter sig. Domstolen menar dock att det är svårt att slå fast vem som slog vem och om det kan ha handlat om nödvärn från förälderns sida.
Foto: Privat
Bild 3 av 4 Här i dörröppningen till lärarrummet tog Lars Nivbrant (till höger) emot det upprörda föräldraparet. Kollegan Thomas Nygren, och ytterligare fyra kollegor som var inne i lärarrummet blev vittnen till det som hände.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 4 av 4 Rektor på skolan, Christine Akalla, tvekade aldrig att polisanmäla föräldern. ”Det har blivit allt vanligare att föräldrar dras med i betygshetsen och tror att de kan påverka vilket betyg deras barn kan få”, säger hon.
Foto: Lisa Mattisson

Lars Nivbrant, SO-lärare på Spånga grundskola, säger att en förälder tog strypgrepp och slog honom med knytnäven i pannan.

Orsak: sonen hade fått B och inte A i slutbetyg i religion.

Pappan åtalades för våld mot tjänsteman – men friades i tingsrätten. Nu har domen överklagats.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in