Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Lärare kastade sax mot elev

En lärare i Stockholmsområdet har varnats av Lärarnas ansvarsnämnd efter att ha kastat en sax mot en elev, uppger SVT Stockholm.

Läraren varnas av den nämnd han själv sitter i, och vars uppdrag är att bedöma om lärare är lämpliga i yrket.

Händelsen inträffade i maj förra året i samband med en lektion i årskurs 3–5 i en skola i södra Stockholm. Eleven satt sju meter bort och saxen ska ha flugit 30-40 centimeter ovanför dennes huvud och träffat en anslagstavla.

Enligt utredningen ska syftet ha varit att påkalla elevens uppmärksamhet och få tyst i klassrummet. Nämnden varnar läraren som de anser agerat omdömeslöst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.