Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 17:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/larm-om-explosion-i-flerfamiljshus-i-skogas/

STHLM

Larm om explosion var lägenhetsbrand

Branden i ett lägenhetshus i Skogås i Huddinge under tisdagskvällen utreds som grov mordbrand, uppger polisen.

TT Text

– Vi misstänker att branden inte startat på ett naturligt sätt, men exakt vad vi har för information kan jag inte gå ut med nu med hänsyn till utredningen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Det var efter flertalet larm om en kraftig smäll i ett flerfamiljhus som polis och räddningstjänst kallades till Skogås, där en lägenhet brann.

Räddningstjänsten kom fram till att det troligtvis är värmen som fått fönstren att explodera, säger Westberg.

Flerfamiljshuset spärrades av under släckningsarbetet, men avspärrningen är nu hävd och de boende har fått återvända till sina lägenheter. Det finns inga rapporter om att någon skadats i branden.

I lägenheten pågår just nu en teknisk undersökning och under kvällen har polisen genomfört ett antal förhör. Polisen uppger inte om det finns någon misstänkt för brottet i nuläget, men bekräftar att ingen ännu gripits.

Ämnen i artikeln

Huddinge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt