Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/larm-om-skottlossning-i-varby-man-hittad-skadad/

STHLM

Man förd till sjukhus med skottskador

En man i 20-årsåldern påträffades skottskadad i Vårby på torsdagsförmiddagen. Han har nu förts till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Larmet om skottlossning i Vårby i Huddinge kommun kom klockan 10.06.

En skadad man i 20-årsåldern påträffades vid Solhagavägen. Enligt polisen hade de som larmat om händelsen talat om en skottskadad person.

Till en början kunde polisen inte bekräfta att det handlade om skottskador. Men något senare gick man ut med uppgiften om att så var fallet. 

Mannen är förd till sjukhus.

– Vi kommer att prata med honom när det är möjligt, men vi låter sjukvården göra sitt jobb först, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen är på plats och talar med så många vittnen som möjligt. En tomhylsa har hittats på platsen där mannen påträffades.

I sökandet efter en eller flera gärningspersoner använder polisen bland annat hundpatrull. En förundersökning angående försök till mord har inletts.

Ingen person är ännu gripen i ärendet.