Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 00:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/larm-om-skottlossning-skadad-person-ford-till-sjukhus/

STHLM

Larm om skottlossning i Jakobsberg – skadad förd till sjukhus

Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

En man hittades skadad i Jakobsberg utanför Stockholm på onsdagskvällen och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen har han troligen blivit skjuten.

– Vi har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel, säger Åsa Wallentin på Stockholmspolisen.

Larmet kom klockan 19.41 på onsdagen från personer som sade att de hade hört ljud som lät som skott. 

– När vi kom på plats påträffade vi en skadad person. Jag har ingen uppgift om skadeläget, men vi har kunnat prata med personen som är vid medvetande, säger Åsa Wallentin på polisens ledningscentral.

Mannen vårdas nu på sjukhus. 

– Det är troliga skottskador. 

Polisen är på plats med flera patruller och söker efter en person som ska ha lämnat platsen till fots. 

Även polishelikopter deltar i sökandet efter en eller flera gärningsmän. Polisen spärrar nu av ett område för teknisk undersökning och hör vittnen.

– Vi har en större pågående insats. Vi har fått vissa signalementsuppgifter som vi arbetar efter. 

Ämnen i artikeln

Järfälla
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt