Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 06:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/larm-om-skottlossning-vid-kopcentrum-i-kista/

STHLM

Bråk och tumult i Kista galleria

Bild 1 av 2 På söndagen uppstod bråk på en restaurang på Kista galleria.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 2
Foto: Beatrice Lundborg

Stockholmspolisen har larmats till Kista Galleria för en misstänkt skottlossning. Enligt Cityon, som äger gallerian, har det varit bråk, men det ska inte ha förekommit några skott.

– Det har varit tumult och det finns väktare och polis på plats, säger Isabella Andersson som är områdeschef på Citycon.

Det var vid 17.30-tiden som polisen fick larm om att det skulle ha hörts skott på Kista galleria.

Senare visade det sig att det rört sig om ett större bråk med ett tjugotal personer inblandade, skriver polisen på sin webbplats. Vid 18-tiden hade polisen inte hittat några tecken på skottlossning.

– Vi har kunnat konstatera att det varit ett större bråk och att glas har krossats, nu undersöker vi om det är dessa ljud som folk har tagit för skott, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen till DN.

Enligt Per Sandberg som är koncernsäkerhetschef för Citycon som äger gallerian finns det inga uppgifter om att någon skulle ha skadats.

Isabella Andersson som är områdeschef på Citycon säger till DN att det har förekommit ”tumult” men att inga skott ska ha avlossats.

– Det har varit tumult och det finns väktare och polis på plats, säger hon.

– Ingen av våra anställda ska ha skadats.