Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Lastbilsolycka orsakar förseningar på gröna linjen

En lastbil har kört in i en bro. Kollisionen kommer att leda till förseningar på den gröna linjen i Stockholms tunnelbana. 

En lastbil ska ha kört in i Åkeshovsbron som är en tunnelbanebro som ligger mellan stationerna Åkeshov och Brommaplan i Stockholm. 

– Det ena spåret har blivit skadat på grund av en pelare som har rubbats ur sitt läge. Den bär inte längre och måste repareras innan trafiken kan släppas på för fullt igen, säger Johan Nordgren som är presstalesperson vid Stockholms lokaltrafik, SL.

Skadan gör att trafiken i båda riktningar mellan Åkeshov och Brommaplan har saktats in eftersom det bara är enkelspår på sträckan som annars har dubbelspår. Tågen kan alltså inte mötas utan måste vänta in varandra på stationerna. 

– Det här gör att vi har tagit ned trafiken vilket påverkar hela den gröna linjen generellt. Resenärerna kan räkna med färre avgångar och en något ökad restid. Det är glesare trafik framför allt från Odenplan och västerut. 

I första hand räknar SL med att det blir förseningar under hela trafikdygnet. 

– Men vi har ingen säker prognos i nuläget. Vi vet inte när vi kan få pelaren lagad. Så jag törs inte säga att tågen kommer att gå som vanligt i morgon, säger Johan Nordgren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.