Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 00:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ledningen-for-assistansbolaget-vi-har-alltid-lyssnat-pa-asa/

STHLM

Ledningen för assistansbolaget: Vi har alltid lyssnat på Åsa

Jessica Molin, Carita Lundberg och Folke Regen, verksamhetsansvariga på bolaget anser att de gav Åsa Pettersson verktyg att agera självständigt. ”Hennes röst är nu tystad”, säger de.
Jessica Molin, Carita Lundberg och Folke Regen, verksamhetsansvariga på bolaget anser att de gav Åsa Pettersson verktyg att agera självständigt. ”Hennes röst är nu tystad”, säger de. Foto: Fredrik Funck

Assistans i Balans anser att de gav svårt funktionshindrade Åsa Pettersson en röst och rätten att bestämma över sitt liv. Tvärtemot de anhöriga menar de att de rättshandlingar som vidtagits i Åsas namn var uttryck för hennes egen vilja.

– Det som hänt är tragiskt. Vi kunde kommunicera med Åsa. Ingen av hennes nya assistenter kan det. Hennes röst är nu tystad, säger Jessica Molin, verksamhetsansvarig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.