Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Lik hittat på Järvafältet

Polisens tekniker vid Järvafältet.
Polisens tekniker vid Järvafältet. Foto: Erik Nylander / TT

En livlös man hittades vid 10-tiden i morse i närheten av Eggeby gård på Järvafältet i nordvästra Stockholm. Patruller som kom till platsen konstaterade att mannen var död.

– Mannen är ännu inte identifierad så vi vet ingenting om ålder eller något annat, säger Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson.

Omständigheter på platsen gör att polisen inte utesluter att brott kan ligga bakom dödsfallet och en förundersökning om mord har inletts.

Polisen har pratat med dem som hittade kroppen och gjort avspärrningar och nu pågår teknisk undersökning.

– Den undersökningen kan pågå i flera timmar till. Det gäller att ha tålamod för det går inte att göra om i fall de inte gör rätt från början, säger Eva Nilsson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.