Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 07:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/linda-hjerten-javla-snala-rovmoderat-skriker-han-efter-mig/

STHLM

Linda Hjertén: ”Jävla snåla rövmoderat” skriker han efter mig

Årstaviken 09:35.

Det är en ljummen sommarmorgon som insikten slår mig.

Jag promenerar med min familj: min man, min fyrårige son och i barnvagnen min ettåriga dotter, då vi hör en röst från en av bergsknallarna ovanför gångbanan vid Årstaskogen. Det står en kille där, kanske i 25-årsåldern. Han ser till skillnad från mig och min familj ut som att han inte alls är på morgonpromenad. Snarare har han nog varit på fest inne i skogen, en sådan där skogsfest som jag inte ens vet hur man blir inbjuden till och oavsett skulle jag inte orka gå för jag somnar alltid i soffan senast 22.

– Hallå. Hallå där nere! skriker han.

Vi stannar upp för en sekund. 

– Får jag base-jumpa ner i er barnvagn? ropar han och tar liksom lite sats.

– ”Nej, vad säger du. Absolut inte”, ropar jag med en röst som inte tillhör mig utan en skrämd tant. Jag ser och hör mig själv utifrån.

Eftersom det faktiskt ser ut som att han verkar mena allvar där uppe på klippan (tar han inte några steg tillbaka för att maximera hoppet??) så sätter vi fart därifrån.

– Skit i det då! Jävla snåla rövmoderater, vrålar han efter oss.

Det tar några hundra meter innan vi saktar av på takten. Vi fnittrar lite. Han skulle ju aldrig hoppat ner på vår dotter. Eller hur? Och rövmoderater? Han måste varit hög!

När vi nått tryggheten på Liljeholmskajen ser jag plötsligt spegelbilden i ett fönster. Bugaboo-vagnen. Mina fotriktiga skor och min lättskötta frisyr. En rövmoderat blickar tillbaka.

Linda Hjertén är chef för DN Sthlm. Hon har också varit 25 år med skor som inte var fotriktiga men har trots det aldrig blivit bjuden på ravefest i skogen.