Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 00:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/live-alliansen-presenterar-karolinskas-nya-styrelse/

STHLM

Alliansen vill se omstart för Nya Karolinska med ny styrelse

Håkan Sörman och Eva Fernvall ingår i Karolinskas nya styrelse. De presenterades av finanslandstingsrådet Iréne Svenonius (M), landstingsråden Anna Starbrink (L), Gustav Hemming (C) och Ella Bohlin (KD) under en pressträff i landstingshuset.
Håkan Sörman och Eva Fernvall ingår i Karolinskas nya styrelse. De presenterades av finanslandstingsrådet Iréne Svenonius (M), landstingsråden Anna Starbrink (L), Gustav Hemming (C) och Ella Bohlin (KD) under en pressträff i landstingshuset. Foto: Stina Stjernkvist/TT

När den borgerliga alliansen föreslår en ny utökad styrelse till Karolinska, är det med en delvis annan profil än den gamla. Tilltänkta ordförande Håkan Sörman har en lång bakgrund i offentlig sektor. Eva Fernvall, som föreslås som vice ordförande, har tidigare varit ordförande i Vårdförbundet.

– Det som gjort mig ledsen är samtliga fackföreningars missnöje. Det är en lika stor risk som de höga kostnaderna, säger Eva Fernvall.

Den borgerliga alliansen aviserar en omstart för Nya Karolinska, men föreslår inga förändringar i sjukhusledning och organisation.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in