Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-17 22:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ljudet-av-rivningarna-ekar-fortfarande/

STHLM

Ljudet av rivningarna ekar fortfarande

Sven Åsberg, fotograf på DN, tog bilden 1969. Han använde en panoramakamera som med rörligt objektiv kunde svepa över 180 grader. Till vänster syns Klara kyrka och Drottning­gatan som skjuter fram på en ­provisorisk bro, till höger den första Hötorgsskrapan. Mitt i bild det som ska bli Sergels torg och ­Kulturhuset.
Sven Åsberg, fotograf på DN, tog bilden 1969. Han använde en panoramakamera som med rörligt objektiv kunde svepa över 180 grader. Till vänster syns Klara kyrka och Drottning­gatan som skjuter fram på en ­provisorisk bro, till höger den första Hötorgsskrapan. Mitt i bild det som ska bli Sergels torg och ­Kulturhuset. Foto: Sven Åsberg

Sextiotal. Ur en grop skulle framtiden växa fram. Så blev det också – men kanske inte riktigt som planerat. Såren efter rivningarna på -Norrmalm är fortfarande inte läkta i Stockholm.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in