Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 04:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ljudet-av-rivningarna-ekar-fortfarande/

STHLM

Ljudet av rivningarna ekar fortfarande

Sven Åsberg, fotograf på DN, tog bilden 1969. Han använde en panoramakamera som med rörligt objektiv kunde svepa över 180 grader. Till vänster syns Klara kyrka och Drottning­gatan som skjuter fram på en ­provisorisk bro, till höger den första Hötorgsskrapan. Mitt i bild det som ska bli Sergels torg och ­Kulturhuset.
Foto: Sven Åsberg

Sextiotal. Ur en grop skulle framtiden växa fram. Så blev det också – men kanske inte riktigt som planerat. Såren efter rivningarna på -Norrmalm är fortfarande inte läkta i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.