Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/logement-pa-musko-kan-rustas-for-38-miljoner/

STHLM

Logement på Muskö kan rustas för 38 miljoner

Fortifikationsverket vill ha regeringens tillstånd att rusta en logementsbyggnad på Muskö för 38 miljoner. Enligt myndigheten är fastigheten i behov av en ordentlig renovering.

DN Text

I sin skrivelse framhåller Fortifikationsverket att logementet från 1968 är så nedslitet att punktinsatser inte längre är meningsfulla. Man påpekar också att behovet av en förläggning på Muskö är stort och att det befaras bli ännu större på sikt.

Byggtiden uppskattas till 12 månader. Fortifikationsverket vill belägga den nuvarande byggnaden med nyttjandeförbud från och med årsskiftet.

Ämnen i artikeln

Haninge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt