Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Luftballong kraschlandade i skola

En luftballong med 14 personer ombord har kraschlandat i en skola i Helenelund norr om Stockholm. Räddningstjänsten fick larmet strax efter klockan 20 på lördagskvällen.

– Varför den gick ned det vet jag inte. Två personer fick lindrigare skador, säger Jarmo Carlsten, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Ingen av personerna behövde föras till sjukhus utan kontrollerades av ambulanspersonal på plats, enligt räddningstjänsten.

– De bara störtade rakt in i skolan, drog med sig träd och stolpar. Folk var jätteskärrade, säger ett vittne till Expressen.

Vissa skador uppstod även på skolan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.