Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 16:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/lurade-csn-pa-126000-havdar-att-kriminella-tvingade-honom-ta-fusklan/

STHLM

Misstänks ha lurat CSN på 126.000 – hävdar att kriminella tvingade honom ta fusklån

En 29-åring från Jävafältet som åtalats för grovt bidragsbrott hävdar att han tvingades ta lånet av en gängkriminell person som han hade knarkskulder till.
En 29-åring från Jävafältet som åtalats för grovt bidragsbrott hävdar att han tvingades ta lånet av en gängkriminell person som han hade knarkskulder till. Foto: Jessica Gow/TT

En 29-åring från Järvafältet ska ha haft knarkskulder på 60.000 kronor. Enligt honom tvingades han av en annan ung gängkriminell att ta ett fusklån hos CSN för att betala skulden.

Hans fall är dock bara en droppe i havet – om ett par månader väntar ett åtal där det framgår att CSN ska ha lurats att betala ut tiotals miljoner som sedan tagits hand om av kriminella.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in