Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Lurvig läshjälp i skolan

Årsta skola provar ett nytt grepp för att hjälpa barn som har svårt att koncentrera sig eller behöver extra hjälp med läsning. Två hundar och deras matte kommer till skolan tre förmiddagar i veckan.

Hundar i vården har visat ge positiva effekter. Hundar i skolan är mer ovanligt. Under höstterminen ska nio barn i Årstaskolan få träffa hundarna och läsa med dem.

– Vi provar den här terminen. Sedan ska vi utvärdera och titta framåt. Min förhoppning är att utöka det här, för vi har barn som behöver det, säger Ingrid Bäckström, biträdande rektor på Årstaskolan till SVT ABC.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.