Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Lynchstämning efter kamphundsattack

Upprörda flanörer på Östermalm blev på onsdagseftermiddagen vittnen till ett bråk mellan en kamphund och två taxar på Karlavägen.

Polis lyckades bända upp käkarna på kamphunden. Men när hundarna slutat strida riktades i stället åskådarnas aggression mot kamphundens ägare.

– Folk skrek till polisen: "Varför skjuter ni inte, varför skjuter ni inte ägarinnan?" Det var lynchstämning, säger ett vittne.

– Vi skjutsade taxarna till djursjukhuset. Den andra hunden åkte hem med sin ägare, den är inte omhändertagen. Vi måste se om detta hänt förut, men det kan bli ett föreläggande om munkorg, säger Clas Hedblom, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.