Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

M-politiker misstänks för vållande till annans död

En moderatpolitiker i Stockholms län är misstänkt för vållande till annans död. Olyckan inträffade i mitten av oktober när mannen kolliderade med en motorbåt i Stockholms skärgård.

Mannen, som är i 60-årsåldern, körde i 22 knop i Stockholms skärgård när han vid elvatiden på förmiddagen kolliderade med en mindre motorbåt som han inte ska ha upptäckt. Föraren, som satt i den mindre motorbåten, avled. M-politikern är nu misstänkt för vållande till annans död.

Mannen var fram till förra veckan ledamot i kommunfullmäktige och sitter också i flera nämnder. Han är även nämndeman vid en tingsrätt.

DN.se söker den misstänktes advokat Henrik Olsson Lilja för en kommentar.

Förtydligande 2014-10-22 12:22
I en tidigare version uppgavs att mannen är ledamot i kommunfullmäktige. Rätt är att han var det fram till förra veckan då den nya kommunfullmäktige tillträdde. Mannen har dock kvar flera politiska uppdrag året ut.
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.