Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Mackrånare lämnade misstänkt bomb

Foto: Clas Svahn

Två rånare, beväpnade med pistolliknande föremål, lämnade vad polisen inte kan utesluta är en bomb på en bensinmack i Norra Ängby i Stockholm sent på fredagskvällen.

Det var vid 21.15-tiden som de två rånarna tvingade till sig tobaksvaror från personalen på Statoilmacken vid Råckstarondellen i Norra Ängby. Efter rånet flydde från platsen i en personbil.

Efter sig lämnade de något som liknade en bomb inne på macken.

Området kring bensinmacken spärrades av och bombtekniker var på plats redan efter 30 minuter. Vid 23-tiden började teknikerna arbetet med att ta ut den misstänkta bomben för att undersöka den utanför bensinmacken och klockan 00.18 hade den lastats i en bombvagn för att transporteras från platsen.

– Ingen person har skadats fysisk i samband med rånet men man kan anta att personalen chockades av händelsen, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

De två rånarna flydde från platsen i en personbil och söktes nu av en större polisstyrka under natten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.