Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Magdalena Ribbing: ”Absolut inte shorts på arbetsplatsen”

Magdalena Ribbing, expert på vett och etikett, är mycket bestämd på att nakna herrben inte har på en arbetsplats att göra.

– Absolut inte shorts, möjligen kortbyxor som går ner till knäna och helst även täcker dem.

– Shorts och bara ett linne på överkroppen passar på stranden, inte på jobbet. När man går till sitt arbete klär man på sig, man klär inte av sig.

Magdalena Ribbing menar att det är en fråga om respekt för dem man möter på sin arbetsplats.

– Folk ska inte känna sig obekväma på grund av den klädsel man bär. Man ska inte heller riskera att ofrivilligt komma i direkt kontakt med större delar av andra människors hud. Det är något mycket personligt som man bara gör med den man själv vill och när man själv vill.

Magdalena Ribbing om hyfs och stil. Ställ din fråga här.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.