Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 01:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/make-overklagar-dom-for-hokarangsmord/

STHLM

Make överklagar dom för Hökarängsmord

Det var i slutet av maj 2016 som kvinnan hittades i ett skogsparti i Hökarängen. Foto: Pontus Lundahl/TT

En 41-årig man som av Södertörns tingsrätt dömts för mord på sin unga hustru i Hökarängen i södra Stockholm våren 2016 överklagar domen. Mannen fortsätter att neka och vill att hovrätten frikänner honom, framgår det av överklagan.

Rätta artikel

Kvinnan kom till Sverige 2015 och anmälde sig då som ensamkommande från Afghanistan och hamnade på ett HVB-hem i Hökarängen. Egentligen var hon gift med den då 38-årige afghanske mannen, som var bosatt i Småland.

I mars 2016 försvann kvinnan och hittades död två månader senare, nedgrävd i ett skogsområde i Hökarängen. Utredningen av mordet har visat att kvinnan de sista månaderna i livet mått mycket dåligt och varit rädd för mannen. Enligt domen var han svartsjuk och hotade kvinnan flera gånger.

Södertörns tingsrätt dömde mannen till 18 års fängelse och utvisning.

Ämnen i den här artikeln:

Afghanistan
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt