Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 17:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-anhallen-efter-mordforsok-i-masmo/

STHLM

Man anhållen efter mordförsök i Masmo

På torsdagskvällen blev en man skjuten i Masmo söder om Stockholm. Han fördes till sjukhus samtidigt som en omfattande polisinsats inleddes. Senare under kvällen kunde en man gripas misstänkt för mordförsök. 

Rätta artikel

Klockan 19.17 på torsdagskvällen larmades polisen till Masmo i Huddinge, söder om Stockholm, med anledning av att en man i dryga 20-årsåldern blivit skjuten utomhus i ett bostadsområde.

Enligt polisen började flera personer omedelbart assistera den skadade och ge vård. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. På torsdagskvällen beskrevs hans tillstånd som stabilt.

– När vi fick in samtalet inleddes en omfattande polisinsats och vi stoppade trafiken på delar av tunnelbanans röda linje, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Omkring en halvtimme senare, klockan 19.44, kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern. Mannen anhölls senare av åklagare och är i nuläget misstänkt för mordförsök. 

– Vi har inlett en förundersökning och det är ett omfattande utredningsarbete som tar vid för att bringa klarhet i vad som har hänt, säger Per Fahlström. 

Flera personer har hämtats in till förhör och polisen har också genomfört en teknisk undersökning på platsen. Vad dessa utredningsåtgärder eventuellt har gett vill polisen i nuläget inte uttala sig om.