Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man anhållen för dråpförsök på ordningsvakter

En man som skulle avvisas från Fridhemsplans tunnelbana på söndagskvällen gick till attack mot två ordningsvakter och misstänks nu för försök till dråp.

– Vi har inte kunnat höra honom än. Han är på arresten för att nyktra till, säger stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren.

Det var strax innan midnatt, natten till måndagen, som två ordningsvakter försökte avvisa en man som betett sig ordningsstörande. När mannen vägrade följa med uppstod tumult på Fridhemsplans tunnelbaneperrongen.

– Det blev handgemäng. Ordningsvakterna blev slagna på olika sätt och allvarligt skadade, säger Kjell Lindgren.

Han uppger att ordningsvakterna var talbara och att de har kunnat medverka i kortare förhör. 

Ordningsvakterna fick hjälp av förbipasserande, men det var först när de fick förstärkning som mannen kunde omhändertas. Mannen, som är i 40-årsåldern, fördes till arresten för tillnyktring och vakterna fördes till sjukhus.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.