Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 23:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-anhallen-misstankt-for-valdtakt-i-ragsved/

STHLM

Man som anhölls för misstänkt våldtäkt i Rågsved sätts på fri fot

En man har anhållits misstänkt för våldtäkt och våldtäktsförsök i Stockholmsförorten Rågsved. Foto: Hampus Andersson

Den man som anhölls tidigare på onsdagen misstänkt för en våldtäkt och två våldtäktsförsök i Rågsved i södra Stockholm har nu släppts. 

Mannens dna gav inte träff i registret, uppger polisen.

– Han är inte längre misstänkt, säger Ola Österling, polisens presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Under sommaren inträffade två misstänkta våldtäkter i Stockholmsförorten Rågsved och tidigare i våras överfölls två kvinnor av en knivbeväpnad man i samma område.

I augusti påbörjade polisen urvalstopsningar i området men det ledde inte till några gripanden. Mer än 200 män topsades i jakten på en gärningsman.

Nyligen släppte polisen även en fantombild på den misstänkte gärningsmannen. 

En del i polisens arbete har varit att se om andra olösta kvinnoöverfall i området kan vara kopplade till den misstänkte våldtäktsmannen.

– Vi tror att det kan finnas ett mörkertal som kanske inte gått så långt som till en fullbordad våldtäkt. Men i nuläget är det de här fyra överfallen vi tittar på, har förundersökningsledaren Åsa Hansson sagt tidigare till DN.

Tidigare på onsdagen bekräftade polisen att en man har anhållits misstänkt för en våldtäkt och två våldtäktsförsök i Rågsved. Något Expressen var först med att rapportera. 

Polisen var dock förtegen kring gripandet av mannen och förklarade att det fortfarande fanns bevis som skulle säkerställas. 

Nu på onsdagskvällen skriver polisen på sin hemsida att den anhållne kommer att omedelbart att försättas på fri fot. 

– Mannen är inte längre misstänkt och har försatts på fri fot. Hans dna gav inte träff i registret, säger Ola Österling, Stockholmspolisens presstalesperson. 

Hur kommer det sig att ni grep mannen? 

– Vi fick uppgifter från allmänheten som tydde på att det var den är personen och uppgifter om att han liknande personen på bilden, säger Ola Österling. 

Vad händer nu? 

– Utredningen kommer att fortsätta med full kraft, vi kommer att topsa fler personer, ta in fler uppgifter på den fantombilden och den videosekvens som vi har publicerat, säger Ola Österling.