Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 01:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-atalas-for-knivmord-pa-sin-sambo/

STHLM

Man åtalas för knivmord på sin sambo

En 23-årig man åtalas för mordet på sin 20-åriga sambo i ett radhusområde i Nacka i april i år. Enligt åklagaren högg mannen ihjäl kvinnan med en kniv.

Det var vid 19.30-tiden den 15 april i år som polis larmades till parets gemensamma bostad i Älta i Nacka kommun. När de anlände till radhusområdet strax därpå hittades kvinnan i död. Något senare häktades den 23-årige mannen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Det finns god teknisk bevisning i form av DNA-spår, blodbildsanalys, skadebild och applikationsanalys av den misstänktes telefon. En brottsplatsundersökning är också gjord och det finns dessutom vittnen som är sakkunniga inom ortopedi och minnesforskning som kommer att höras i rätten, säger Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande.

Nu åtalas mannen för mord. Enligt åtalet dödade han kvinnan genom att flera gånger sticka henne med en kniv.

– Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven, säger kammaråklagare Ronak Råbe.

Polismyndighetens experter på relationsvåld har utrett ärendet.

– Personal på plats uppmärksammande snabbt antalet sårskador på kvinnan samt iakttagelser kring misstänkt och andra omständigheter som medförde att det fattades misstanke om mord. I vår fortsatta utredning har ett fokusområde varit att utreda huruvida målsägandens skador kunnat vara självförvållade eller inte, säger Jennifer Ekblom, utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

Rättegången inleds den 3 december.

Ämnen i artikeln

Nacka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt