Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man åtalas för mord på hustru

En 55-årig man från Stockholmsområdet åtalas för mord på sin hustru och brott mot griftefriden. Mannen ska ha anmält henne försvunnen och deltagit i sökandet. Senare ändrade han historien till att kvinnan ramlat, slagit i huvudet och dött. Därefter ska han ha styckat kroppen och försökt göra sig av med kvarlevorna med hjälp av en klotgrill, enligt Expressen

Kvinnan och mannen ska ha levt tillsammans sedan 2001, men den 7 april i år anmälde han hustrun försvunnen. Han deltog sedan i sökandet efter henne. Enligt åklagarmyndigheten pekade utredningen tidigt mot att ”målsäganden inte var i livet och att mannen var inblandad”. Den 16 juni häktades han av Solna tingsrätt.

– Mannens agerande och vad som i övrigt framkommit i utredningen visar på ett uppsåtligt dödande. Därför har jag åtalat honom för mord. Veckan efter dödsfallet styckar mannen kroppen i garaget och han är därmed även åtalad för brott mot griftefriden, säger kammaråklagare Liselotte Nilsson i ett pressmeddelande.

Kvinnan tros ha mördats dagen innan eller samma dag som hon anmäldes försvunnen. 55-åringen förnekar mord och erkänner brott mot griftefriden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.