Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 10:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-atalas-for-valdtakt-pa-13-arig-flicka/

STHLM

Man åtalas för våldtäkt på 13-årig flicka

I slutet av april utsattes en 13-årig flicka för en våldtäkt utomhus i Huddinge i södra Stockholm. Nu har en man i 20-årsåldern åtalats misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Larmet om våldtäkten inkom till polisen tidigt på morgonen den 25 april. Flickan var på väg till skolan när hon överfölls i Skogås. Några dagar senare anhölls en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Mannen har nu åtalats misstänkt för brottet. Enligt åtalet tog han tag med sin arm runt flickans hals och drog henne in i ett skogsparti där han sedan, under dödshot, våldtog henne flera gånger.

Åklagaren gör gällande att den misstänkte gärningsmannen visat särskild hänsynslöshet på flera punkter: genom att ha varit maskerad vid tillfället, genom att angripa flickan då hon befann sig ensam på en enslig plats och genom att på nytt fånga in henne när hon försökte fly.

Den misstänkte gärningsmannen lämnade brottsplatsen på moped. Efter händelsen fick flickan hjälp att larma polisen. Efter en större insats och tips från allmänheten fick polisen fram två tänkbara misstänkta i sina register.

Prover skickades till NFC, Nationellt forensiskt center, vilket i det ena fallet resulterade i en träff och den nu misstänkte mannen kunde gripas. 

Mannen, som har erkänt brott, har suttit häktad sedan den 30 april. Han har enligt Aftonbladet tidigare dömts för vålds- och sexualbrott. Han åtalas nu även för förgripelse mot tjänsteman då han misstänks ha spottat en kriminalvårdare i ansiktet när han skulle föras till avskildhet.

Rättegången väntas starta i juli.