Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man åtalas – stal från sovande i tunnelbanan

Foto: Lisa Mattisson

En man åtalas för att ha stulit mobiltelefoner från personer som somnat på tunnelbanan i Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen, som är i 30-årsåldern, fångades på en övervakningsfilm tidigt i lördags morse då han stal från personer som sov på tunnelbanans gröna linje.

Han omhändertogs av ordningsvakter i Blackeberg. När han visiterades visade det sig att han hade mobiltelefoner, klockor och narkotika på sig. Två personer i vagnen kunde få tillbaka sina telefoner.

Han greps och anhölls och misstänks nu för grov stöld och narkotikabrott. Förutom händelserna i helgen verkar mannen kunna kopplas till en stöld i somras som utförts på samma sätt, enligt polisen.

Häktningsförhandling hålls mot honom på tisdagen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.