Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-begars-haktad-efter-branden-i-bagarmossen/

STHLM

Man begärs häktad efter branden i Bagarmossen

Larmet om branden i Bagarmossen i södra Stockholm inkom runt klockan 12.30 i tisdags.
Larmet om branden i Bagarmossen i södra Stockholm inkom runt klockan 12.30 i tisdags. Foto: Magnus Hallgren

En man i 30-årsåldern begärs häktad efter branden i ett bostadshus i Bagarmossen i södra Stockholm tidigare i veckan, meddelar polisen.

TT Text

Han greps och anhölls i onsdags. Misstankarna gäller mordbrand och försök till mord.

Larmet om att det brann i en lägenhet i ett flerbostadshus i Bagarmossen kom vid lunchtid i tisdags.

På plats hittade räddningstjänsten en stickskadad man i en brinnande lägenhet. Polisen uppger att läget för den skadade mannen, som är i 65-årsåldern, är allvarligt men stabilt. Enligt polisen är de båda männen bekanta sedan tidigare.

Räddningstjänsten lyckades snabbt släcka branden efter att man anlänt till platsen. Då det fanns uppgifter om att det hörts en smäll under brandskedet tillkallades bombskyddet för att utreda en misstänkt explosion.

Polisen konstaterade något senare att det inte fanns något som tydde på att en explosion hade inträffat. Händelsen medförde ett stort pådrag och ett tjugotal uttryckningsfordon befann sig utanför byggnaden.

Ämnen i artikeln

Bagarmossen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt