Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 00:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-doms-till-fangelse-for-trakasserier-mot-fralsningsarmen/

STHLM

Man döms till fängelse för trakasserier mot Frälsningsarmén

En man döms till fängelse efter att vid flera tillfällen ha uppträtt hotfullt och agerat våldsamt mot Frälsningsarméns personal.
En man döms till fängelse efter att vid flera tillfällen ha uppträtt hotfullt och agerat våldsamt mot Frälsningsarméns personal. Foto: Anders Wiklund/TT

En 63-årig man har under en längre tid uppträtt hotfullt och våldsamt mot personal hos Frälsningsarmén i Norrtälje. Mannen uppger att han inte minns händelserna och avfärdar hoten som ”fyllesnack”. Nu döms mannen till fängelse.

John Falkirk
Rätta artikel

Mannen, som har alkoholproblem, ska ha varit en frekvent besökare hos Frälsningsarmén, som förespråkar nykterhet. Han ska där ha uppfattats som hotfull och störande, rapporterar Norrtelje Tidning.

Framför allt ska 63-åringen ha trakasserat pastorn och hans fru. Vid ett tillfälle tog pastorn ut mannen från lokalerna för att diskutera dennes oönskade beteende. 63-åringen brusade då upp och sade att han ”redan dödat en man”, vilket pastorn uppfattade som hotfullt.

Vid ett annat tillfälle uppstod handgemäng. Mannen blev en dag i maj ombedd att lämna lokalerna eftersom han var alkoholpåverkad. Han började då knäppa med fingrarna mot pastorns kind, vilket fick denne att slå en bibel i bröstet på den berusade mannen, skriver Norrtelje Tidning.

I somras beslutade pastorn att polisanmäla händelserna då han hade svårt att genomföra gudstjänster och bibelstunder eftersom han var rädd för 63-åringen. I samband med det fick mannen besöksförbud mot pastorn och hans fru.

63-åringen säger själv att han inte minns händelserna eftersom han var berusad, men att de mycket väl kan ha inträffat. Hoten menar han var "fyllesnack".

Nu döms mannen, som redan har ett tungt belastningsregister och missbruksproblem, till två månaders fängelse för ofredande och olaga hot mot pastorsparet, samt för misshandel mot en granne, rapporterar Norrtelje Tidning.