Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 19:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-foll-ner-fran-berg-hittades-flera-timmar-senare/

STHLM

Man föll ner från berg – hittades flera timmar senare

En man föll strax före klockan 03 på natten ner för Henriksdalsberget. Han påträffades strax efter klockan 08 på måndagsmorgonen intill Värmdöleden.

– Han var vaken och talbar men har inte kunnat redogöra för vad som hänt, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Mannen påträffades intill vägkanten vid Värmdöleden, i närheten av trafikplats Lugnet, strax efter klockan 08 på måndagsmorgonen. När polis och ambulans anlände var han vid medvetande, men nedkyld efter att ha legat på platsen sedan klockan 02.47 på natten.

Med hjälp av övervakningskameror kunde polisen se att han fallit ner från Henriksdalsberget och sedan blivit liggande.

– Han hittades nu på morgonen av människor som körde förbi. Berget leder nästan hela vägen fram till vägkanten, säger Daniel Wikdahl på Stockholmspolisen.

Hur långt mannen föll, och varför han befann sig vid klippavsatsen, har polisen ingen information om i nuläget.

– Han har inte kunnat redogöra för vad som hänt. Han var vaken och talbar när han påträffades men har inte gått att höra efter det, säger Daniel Wikdahl.

Mannen skjutsades till sjukhus och vårdas nu för sina skador.

I samband med att han påträffades hittade polisen narkotika på mannen. Han är därför misstänkt för narkotikabrott.

Ämnen i artikeln

Nacka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt