Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Man greps för våldtäkt på hotell

En man i 20-årsåldern misstänkt för våldtäkt på ett hotell i centrala Stockholm greps på lördagsmorgonen. Han släpptes senare, men misstanken kvarstår. Brottsoffret, en kvinna i 20-årsåldern, vårdas på sjukhus.

Tidigt på lördagsmorgonen larmades polisen om ett sexualbrott på hotell Anglais i centrala Stockholm. En förundersökning angående våldtäkt har inletts.

En man född 1995 greps men släpptes senare. Misstanken kvarstår dock, enligt Towe Hägg, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Ytterligare en person förhördes på förmiddagen i samband med förundersökningen.

– Den personen är förhörd som vittne och inte längre kvar hos oss, säger Towe Hägg.

Brottsoffret, en kvinna född 1994, vårdas på sjukhus.

Polisen har spärrat av en del av hotellet.

 – En teknisk undersökning kommer att göras i dag eller i morgon, säger Hägg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.