Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-gripen-for-valdtakt-i-taby/

STHLM

Man anhållen för våldtäkt i Täby – polis söker vittnen

Polisen söker vittnen efter att en kvinna i 18-årsåldern på nyårsdagen ska ha utsatts för en våldtäkt på en toalett på en hamburgerrestaurang i Täby. En man sitter sedan i onsdagskväll anhållen, misstänkt för brottet.

Det var strax innan klockan 19 på nyårsdagen som den 18-åriga kvinnan själv slog larm till polisen. Hon uppgav då att hon utsatts för en våldtäkt inne på en toalett på en hamburgerrestaurang i Täby.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och undersöktes sedan av tekniker. Polisen är förtegen om utredningen, men då man redan under onsdagskvällen kunde gripa en man söder om Stockholm är det troligt att kvinnan kände till mannens identitet eller åtminstone kunde ge ett så bra signalement att polisen kunde identifiera mannen.

Mannen är anhållen och utredningen fortsätter enligt plan, uppger polisen.

Utredarna letar nu efter personer som kan ha gjort iakttagelser under eftermiddagen vid och på restaurang Maxi i Täby centrum. den som tror ser ha sett någonting som kan kopplas till händelsen ombedes ringa 114 14.