Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 15:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-haktad-erkanner-valdtakt-mot-barn/

STHLM

Man häktad – erkänner våldtäkt mot barn

Södertörns tingsrätt häktade på tisdagen en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Foto: Maja Suslin/TT

I torsdags överfölls och våldtogs en minderårig flicka på väg till skolan i Huddinge. Den man i 20-årsåldern som greps i söndags misstänkt för brottet har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn, uppger Södertörns tingsrätt.

Rätta artikel

Under häktningsförhandlingen i Södertörns tingsrätt meddelade mannens advokat att hans klient erkänner våldtäkt mot barn, dock inte grovt brott som åklagaren hävdar, skriver Aftonbladet.

– Han erkänner brott och han är djupt ångerfull, det är därför han har valt att göra på det här sättet istället för att förneka, säger mannens advokat Simon Bergström till tidningen.

Tingsrätten meddelade därefter att mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Han åläggs med restriktioner under häktningstiden. Mannen kommer också att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. 

Åtal ska väckas senast den 14 maj.

Åklagare Maria Franzén säger till Mitt i att mannens erkännande inte kommer att påverka utredningen nämnvärt.

– Vi kommer att behöva höra honom ordentligt, men ett erkännande är ju aldrig tillräckligt för en fällande dom, så vi kommer att fortsätta jobba på så mycket vi kan i den här utredningen, säger hon.

Larmet om våldtäkten av flickan i Huddinge inkom till polisen tidigt på torsdagsmorgonen. Samma dag gick polisen ut med ett signalement på den misstänkta gärningsmannen och uppgav att han ska ha varit maskerad och lämnat platsen på en moped.

Polisen har berättat att man fått in ett flertal användbara tips från allmänheten i ärendet.