Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 15:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-haktad-misstankt-for-inblandning-i-mopedran/

STHLM

Man häktad misstänkt för inblandning i mopedrån

Med anledning av mopedrånen har ett stort antal frivilliga åkt runt i Sollentuna för att vara synliga på gatorna. Foto: Lisa Mattisson

En man har häktats misstänkt för inblandning i mopedrån i Sollentuna. De senaste veckorna har flera rån inträffat i området. Polisen utreder nu om det finns ett samband och om det kan finnas fler misstänkta. 

Mannen, som är myndig, häktades under natten till fredag misstänkt för delaktighet i rånen som inträffat i Sollentuna de senaste veckorna. 

– I nuläget kan jag bara berätta att det finns en person som sitter häktad misstänkt för inblandning i mer än ett i rån Sollentuna, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna. 

Polisen utreder om det finns en koppling till de mopedrån som inträffat i området de senaste veckorna, något som har fått ett 60-tal föräldrar och frivilliga att gå samman i Sollentuna

– Vi har sammanlagt sex rån och rånförsök och vi får se om de hör ihop, det är svårt att säga om det är samma personer. Tillvägagångssättet skiljer sig från rån till rån, men det finns vissa likheter, säger Johan Lundgren.