Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-hittad-dod-misstankt-mord/

STHLM

30-årig man hittad död på Årstabron – misstänkt mord

00:35. En man har påträffats död på en gång- och cykelbana på Årstabron i Stockholm – polisen misstänker mord.

En man i 30-årsåldern har påträffats död på Årstabron i Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord, alternativt dråp.

Platsen var delvis avspärrad under morgonen och framkomligheten på bron begränsad. På kvällen spärrades ett större område av på nytt.

En förbipasserande ska ha påträffat mannen på en gångbana på Årstabron i Stockholm vid 01-tiden natten mellan onsdag och torsdag, och larmade då polisen.

En man har hittats död på Årstabron under natten mot torsdagen.
En man har hittats död på Årstabron under natten mot torsdagen. Foto: Marko Säävälä/TT

Omständigheterna är sådana att polisen inte kan utesluta brott och en förundersökning om mord alternativt dråp har därför inletts.

– Vi kan inte hitta någon naturlig förklaring till de skador som var, säger vakthavande befäl Jari Kalliorinne.

Vid 12-tiden på onsdagen hade mannen identifierats. Han är i 30-årsåldern. Anhöriga har underättats.

Polisens tekniker har varit på platsen och arbetat vilket gjort att delar av Årstabron var avspärrade under morgonen.

Strax före klockan nio var den tekniska undersökningen klar och avspärrningarna på väg att hävas.

– Vi håller på att packa ihop på platsen och sedan så kommer vi invänta resultatet av den tekniska undersökningen. Vi har också förhört personer under natten som har befunnit sig i närheten, säger polisens presskommunikatör Åsa Wallentin.

På kvällen spärrades ett större område runt platsen av på nytt.

– Avspärrningen har bäring på det fortsatta utredningsarbetet, säger Eva Nilson vid polisen i Stockholm.

Ämnen i artikeln

Årsta
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt