Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 20:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-hittad-stickskadad-i-nacka/

STHLM

Skadad man gripen på sjukhus för misstänkt mordförsök

En vuxen man förts till sjukhus efter att han påträffats utomhus med stickskador i Björknäs i Nacka öster om Stockholm.

Under natten har en person anhållits.

TT Text

– Allmänheten larmade om att en man hittats med allvarliga skador. Det verkar vara någon typ av stickskador, sade polisens presstalesperson Helena Boström Thomas på kvällen.

Polisen inledde en förundersökning om misstänkt mordförsök och under arbetet på plats blev myndigheten kontaktad av sjukvården angående en annan man som inkommit till sjukhus med skador som bedömdes kunde ha kommit från skärande våld.

– Vi lägger ihop ett och ett, åker dit och pratar med honom. Där framkommer uppgifter som gör att han misstänks för mordförsöket i Nacka. Han grips på sjukhuset, säger Sebastian Kall, befäl vid Stockholmspolisen, till TT tidigt på onsdagsmorgonen.

Polisen har spärrat av en brottsplats inomhus i Björknäs. Under dagen kommer tekniker att genomföra en undersökning av platsen.

Den misstänkte mannen har anhållits av åklagare under natten. Han är skäligen misstänkt för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Ämnen i artikeln

Nacka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt