Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man hittades död på ponton – inget brott

Den man som hittades död på en ponton utanför Nationalmuseum i Stockholms innerstad utsattes inte för något brott. Mannen, som kom från Gävle, hittades dagen före julafton och polisen inledde en förundersökning om mord.

– Inget tyder på att det är någon annans gärning som gjort att han har dött, säger Leif Slätt, utredare på polisens avdelning för grova brott, till Gefle Dagblad.

Polisen har tagit del av Rättsmedicinalverkets första rapport om dödsorsaken. Mordutredningen pågår fortfarande i formell bemärkelse men när nya provsvar kommer in lär den läggas ner, säger Slätt.

Polisen har kartlagt vad mannen gjorde kvällen innan han hittades så gott det går, bland annat med hjälp av hans bankomatkort.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.