Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man jagas av polis efter misstänkt mordförsök på stödboende

En man i 55-årsåldern jagas av polisen efter ett misstänkt mordförsök på ett stödboende i Stockholm. Attacken rubriceras som mordförsök och gärningsmannen är anhållen i sin frånvaro. 

På måndagseftermiddagen, vid 16-tiden, hittade stödboendets personal en av de boende sovandes i sitt rum med stick- och skärskador på halsen och i ansiktet. Skadorna är allvarliga men ska inte vara livshotande. 

– Någon exakt status har jag inte men det har i alla fall inte talats om livshotande skador någon gång, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på polisen region Stockholm. 

Händelsen rubricerades först som grov misshandel, men omrubricerades senare till mordförsök. 

Den 55-årige mannen ska enligt polisen tidigare ha bott på stödboendet, men i nuläget vet de inte var han befinner sig. 

– Vi har övervakningsbilder från när de här två männen kommer till boendet tillsammans. Sedan vet vi inte vad som hänt och vi har inga bilder från själva händelsen så vi får se vad som kommer fram när man hört de inblandade, säger Sven-Erik Olsson. 

Gärningsmannen är nu anhållen i sin frånvaro.

– Han är efterlyst, så nu gäller det att lokalisera honom. Jag vet inte om han har något boende över huvud taget, säger Sven-Erik Olsson. 

Rummet på boendet är avspärrat i väntan på den tekniska undersökningen. I övrigt vet polisen inte hur verksamheten på boendet har påverkats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.