Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man död efter knivattack i Tensta

En man har avlidit sedan han blivit knivskuren i halsen i Tensta. Vittnen ska ha sett en misstänkt gärningsman springa från platsen. Personen är fortfarande på fri fot. 

Larmet kom in till polisen strax innan klockan 9 på torsdagsförmiddagen i Tenstagången. 

– Vittnen ska ha sett två personer som stod och utdelade slag mot varandra. Därefter ska den ena ha sprungit därifrån medan den andra ska ha blött från halsen, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Mannen konstaterades avliden cirka en halvtimma senare. Anhöriga till den döde har inte underrättats, skriver polisen på sin hemsida.

Just nu pågår en polisinsats för att hitta den misstänkte gärningsmannen. Han ska vara född i början av 80-talet, uppger TT.

– Ingen är gripen och vi letar bland annat med hjälp av hund, säger Anna Westberg.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och kommer att höra personer som blev vittnen till händelsen, som rubriceras som försök till mord. 

Boende i området behöver inte vara oroliga, enligt polisen.

– Jag har inte fått någon information om att man har hittat kniven, men jag tror inte att man behöver känna sig rädd. Ser man någon som ser misstänkt ut är man välkommen att höra av sig, säger Anna Westberg.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.