Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Man skadad när marina eldhärjades

En man brännskadades när en marina i Vaxholm, nordost om Stockholm, eldhärjades under förmiddagen. Han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård, enligt polisen.
En man brännskadades när en marina i Vaxholm, nordost om Stockholm, eldhärjades under förmiddagen. Han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård, enligt polisen. Foto: Fredrik Persson/TT

En man skadades i en brand i Vaxholm och är förd med ambulanshelikopter till Uppsala. När branden bröt ut hördes flera explosioner. 

I samband med att branden startade hördes flera explosioner, men det är inte känt vad som detonerat. I lokalen, som nu är helt förstörd, fanns acetylenbehållare. Men varken polisen eller brandkåren kan säga om det är gasflaskorna som exploderat.

En man brännskadades och fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård.

Albin Näverberg, polisens presstalesperson, uppger att mannen som skadades har berättat att han kom till verkstaden för att utföra svetsningsarbeten.

– Han tände lyset och sedan minns han inget mer, säger Näverberg.

En hypotes är att ett elfel har utlöst en gnista och att läckande gas har antänts.

– Men om det är så får den tekniska utredningen visa, säger Näverberg.Det finns inga brottsmisstankar i samband med branden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.