Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 08:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-skjuten-i-benet-i-norsborg/

STHLM

Man skjuten i benet i Norsborg

En man i 30-årsåldern har skjutits i benet och den misstänkta skottlossningen ska ha ägt rum i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm. Polisen fick in larm från flera inringare om höga smällar omkring halv ett på natten mot lördag.

Rätta artikel

– Vi åkte till platsen för att utröna vad som kunde ha hänt och medan vi håller på att söka där i området fick vi meddelande från ett av våra akutsjukhus att de hade fått in en skottskadad person, då tänkte vi att de kanske har med varandra att göra, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid polisen i region Stockholm.

På sjukhuset kunde mannen sedan själv berätta för polisen att han skjutits i Norsborg. Han är nu förd till operation, men hans skador är inte livshotande.

Polisen har lokaliserat brottsplatsen där skjutningen misstänks ha ägt rum. Flera vittnen ska också ha sett minst två bilar hastigt lämna platsen samt flera personer i och kring bilarna.

– Många har hört smällarna och sedan tittat ut, och då sett bilar som kört iväg. Jag vet inte om man har direkta ögonvittnen men de har sett efterspelet, säger Mikael Pettersson.

Enligt polisen fick den skjutne mannen skjuts till sjukhuset i en bil som stämmer överens med signalementet på ett av de fordon som ska ha setts lämna brottsplatsen.

– Han är vid medvetande och har blivit förhörd, men han är inte direkt samarbetsvillig. Han vill inte själv berätta något eller hjälpa polisen i det här ärendet. Vi har därför ingen aning om hans eventuella relation med gärningsmannen eller männen, säger förundersökningsledare Mats Johansson till TT.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. I nuläget finns ingen misstänkt och motivet bakom skjutningen är okänt. Tekniker har arbetat på platsen under natten och var färdiga vid 05.30-tiden på lördagsmorgonen.