Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man skjuten i benet vid Gullmarsplan

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
En man blev skjuten vid Gullmarsplan i Stockholm vid 18.15 på tisdagen. Mannen ska ha skjutits i båda benen och förts till sjukhus. Ännu är ingen gripen.

– Han har blivit skjuten i båda underbenen och även i baksidan av låret. Det ska inte vara livshotande men det är självklart allvarliga skador i benen, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har förts till sjukhus. Det är fortfarande oklart om han är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

– Förundersökningsledaren har bestämt det, och det är min åsikt också. När man har skjutit mot benen så här så är det inte i syfte att döda utan att skada svårt, säger Albin Näverberg.

Ingen hade vid 20-tiden gripits för dådet, som skedde runt 18.15 vid Gullmarsplan i Stockholm, troligen på en gångväg ned mot Årstaviken.

– Runt Gullmarsplan lär det ju ha varit mycket folk i rörelse vid den här tiden. Men den troliga brottsplatsen är en gång- och cykelväg ned mot vattnet så vi vet inte så mycket just nu. Men när vi väl fått prata med offret, och om han är samarbetsvillig, så lär vi mycket kött på benen.

Vittnen har uppgivit att mellan åtta och tio skott hördes avlossas och det finns också uppgifter om att skytten kan ha flytt i en silverfärgad kombi. Det är oklart om det finns några vittnen till själva skjutningen

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.