Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Man skjuten i Stockholm

En man sköts vid ett skottdrama på Gärdet i Stockholm vid 19.30-tiden på torsdagskvällen.

Det var vid 19-tiden som flera personer längs Sandhamnsgatan på Gärdet kontaktade polisen:

– De som hörde av sig hade hört flera smällar och tittat ut från sina fönster och då sett en man ligga på marken. När vi kom till platsen var han vid medvetande och fördes i ambulans till sjukhus, säger Carina Skagerlind vid polisen i Stockholm.

Enligt polisen ska mannens skador inte vara livshotande.

Tunnelbana stängdes av under en period och kameror som finns i området gås igenom.

– Vi har också hittat en möjlig flyktbil i närområdet och vi har gott om vittnesmål. Några säger att en eller flera bilar snabbt har kört från platsen, säger Carina Skagerlind.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.