Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Man skjuten till döds i Sundbyberg

00:36. En man sköts till döds på torsdagskvällen i Rissne nordväst om Stockholm. Ingen misstänkt har ännu gripits.

En man sköts till döds i Rissne i Sundbyberg på torsdagskvällen. Polisen fick strax efter klockan 22 in flera larm om skottlossning på Mjölnerbacken, en adress i ett bostadsområde i stadsdelens nordvästra del. Mannen var ännu vid 05.00-tiden på fredagsmorgonen inte identifierad.

– Ett flertal skott har avlossats. Ingen misstänkt har gripits. En stor insats pågår alltjämt i området, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till DN vid 00.15-tiden.

Polis och ambulanspersonal kunde konstatera att den beskjutne avlidit på platsen.

Enligt Eriksson är det för tidigt att gå in på något om tänkbart motiv bakom dådet. En teknisk undersökning av platsen genomförs. Polisen hör personer som har gjort iakttagelser.

Aftonbladet uppger att den dödade personen är i 50-årsåldern. Två svartklädda och maskerade män ska ha lämnat platsen på en moped, i riktning österut mot Hallonbergen, enligt tidningen.

– Det är väldigt stora avspärrningar vid ett grönområde, säger DN:s fotograf som befinner sig vid platsen.

Under natten har flera personer hämtats till förhör, och förhör pågår fortfarande fram på morgontimmarna, enligt polisen.

Den mördade mannen var ännu inte identifierad strax efter klockan fem på morgonen. Polisen vill inte säga hur många skott mannen träffades av, men bekräftar att det kommit in tips om två svartklädda män på en moped. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.