Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 02:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-skottskadad-i-viksjo-jakt-pa-garningsman/

STHLM

Man skottskadad i Viksjö – jakt på gärningsman

Polisens tekniker undersöker misstänkta brottsplatsen i Viksjö
Polisens tekniker undersöker misstänkta brottsplatsen i Viksjö Foto: Andreas Nordström

En ung man har påträffats med skottskador i Viksjö nordväst om Stockholm. En stor polisinsats pågick i området på tisdagsmorgonen.

Skottlossningen rapporterades vid 08-tiden i Viksjö, Järfälla kommun. 

Polisen uppger att en man i 20-25-årsåldern påträffats utomhus med skottskador, och att han är förd till sjukhus för vård. Han var vid medvetande när ambulansen kom, men hur allvarliga hans skador är är oklart.

Polisens tekniker undersöker misstänkta brottsplatsen i Viksjö på tisdagsförmiddagen
Polisens tekniker undersöker misstänkta brottsplatsen i Viksjö på tisdagsförmiddagen Foto: Andreas Nordström

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen som ligger intill ett villaområde och man söker efter en eller flera gärningsmän i området. Ingen gärningsperson är i nuläget frihetsberövad, men initiala uppgifter säger att förövaren lämnade brottsplatsen springande.

– Vi har en trolig brottsplats och pratar med personer där som kan ha sett eller hört det som inträffat, säger Eva Nilsson, presstalesperson för polisen Region Stockholm.

En polishelikopter som redan var uppe har dirigerats om till insatsen och kriminaltekniker och brottsplatsunderökningshund är på plats och har påbörjat undersökning av det avspärrade området.

Händelsen utreds som försök till mord.