Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 06:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-som-korde-genom-vagg-till-sporthall-misstanks-for-mordforsok/

STHLM

Man som körde genom vägg till sporthall misstänks för mordförsök

Bilen körde genom tegelväggen i Vikingahallen i Märsta. Foto: Lisa Mattisson

Den man som körde genom väggen till en idrottshall i Märsta på lördagen misstänks nu för försök till mord. Mannen har åter gripits efter att ha släppts på lördagen.

Det var strax före klockan 20 på lördagskvällen som en berusad man körde in genom väggen till Vikingahallen i Märsta. Händelsen inträffade mitt under under matchen mellan Bodens BK HF och Karlstadsklubben Skåre HK i ungdoms-SM i handboll. 

Spelarna, som var pojkar i 14-årsåldern, hade kommit ut efter halvtidsvilan och börjat spelet i andra halvlek när bilen körde in genom väggen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps av polis och misstänktes först för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik och släpptes senare under kvällen då händelsen betecknades som en olycka.

Foto: Lisa Mattisson

På söndagen ändrades brottsrubriceringen och försök till mord lades till, skriver polisen på sin webbplats. Mannen greps då åter i en lägenhet i Sigtuna. Mannen anhölls under söndagskvällen och är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Varför brottsrubriceringen ändrats vill polisen inte uppge eftersom detta ”skulle försena och försvåra den pågående utredningen”, skriver polisen. 

Säkerhetspolisen vill inte kommentera ärendet eller säga om man informerats om händelsen av polisen:

– Vi känner till ärendet och har ett dagligt samarbete med polismyndigheten, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säpo.